top of page

Безплатни занимания за децата в Благоевград през лятната ваканция

Благоевградските деца ще се радват на богата програма и безплатния занимания по интереси, организирани за първи път от Община Благоевград. Центърът за личностно и творческо развитие ще предлага безплатни занимания всеки ден до края на месец август като в тях могат да се включат и деца от предучилищна възраст. От Общината са подготвили и безплатни спортни занимания по график в почти всички спортни клубове в града. Ето къде и как да запишем децата си и да осмислим свободното им време през ваканцията


За първи път Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград организират безплатни занимания за децата през лятната ваканция. Инициативата е с цел осмисляне на свободното време на децата и учениците на Благоевград, за периода от 4 юли до 31 август 2022 г. В заниманията могат да се включат деца от предучилищна възраст и ученици от начална училищна възраст (от 1 до 4 клас.). Заниманията са безплатни за децата, ЦЛТРДБ осигурява необходимите материали. За участие в заниманията е необходимо родителят да попълни заявление по образец в Младежкия дом, в което да посочи желания вид дейност и период на участие. В инициативата се включват и училища партньори, които отворят врати и през ваканцията за децата на Благоевград.

Община Благоевград и спортните клубове на територията на областния център организират безплатни занимания за учениците през лятната ваканция. Те стартират от 1 юли и ще продължат до края на месец август, като се провеждат по предварително изготвен и утвърден график. В програмата са включени различни видове спорт, сред които лека атлетика, плуване, баскетбол, футбол, таекуондо-до, кикбокс, шахмат , ориентиране, самбо, карате, спортна стрелба, тенис, тенис на маса, спортни танци, гимнастика, естетическа гимнастика и др. Заниманията се провеждат от лицензирани специалисти на различни места в града - в СК „Пирин“, зала „Скаптопара“, общинския закрит плувен басейн при VIII СУ, парк „Ловен дом“, бейзболно игрище и др. В летните спортни занимания, участие могат да вземат всички ученици от 1 клас до 12 клас. Не е необходимо предварително записване на желаещите. Графикa за провеждане на спортните състезания може да видите в снимките по-долу:

Югозапад Днес

bottom of page