top of page

Бездомни кучета нападнаха деца пред Съда в Благоевград


Родителите се опитали да сигнализират Община Благоевград на посочения дежурен телефон, но от там никой не отговорил на позвъняванията. Проблемът на Общината с бездомните кучета вече излиза извън всякакви граници- граждани се оплакват, че вечер по централната градска част гъмжи от агресивни кучета.Снощи около 21 часа пред Съдебната палата в Благоевград глутница бездомни кучета нападнали деца, които играели в градинката там. До инцидент не се стигнало благодарение на намесата на родители, но децата били изключително уплашени. След многократни позвънявания на обявеният дежурен телефон от Общината, от където никой не благоволил да отговори на позвъняванията, родителите се заканват, че ще пишат жалба до Община Благоевград.


Шест агресивни кучета, които са дежурна гледка пред заведението за бързо хранене "Аладин" редовно тероризират района. Вечер гражданите избягват да минават в района, а живущите там се оплакват от денонощен лай на кучета и обърнати контейнери.

През последната година в Благоевград има десетки случаи на нападнати и ухапани от бездомни кучета. Никой не знае какво точно се случва с фирмата, която трябваше да се справя с бездомните кучета, а от Общината вдигаха рамене с твърдението, че приютите били пълни.


Преди дни от Общинския съвет взеха решение за откриване на общинско предприятие, което да бори агресивните улични песове, но решението намирисваше на предизборен фишек в последните минути. Припомняме, че от Общината създадоха Съвет за сигурност, чиято цел бе справяне с проблема. От там редовно казваха, че природозащитниците създавали проблеми и нищо не може да се направи. Вместо това от Общината излезнаха с решение да броят бездомните кучета, което изглеждаше направо нелогично.


Реалният проблем за сигурността на жителите на Благоевград остава- квартали като "Струмско" и "Еленово" също си патят от бездомни кучета. Единственото, което остава да се направи е подаването на жалби, но дали и те няма да залежат скрити в общинските чекмеджета...bottom of page