top of page

АУБ с онлайн състезание за благоевградчани

Инициативата е по повод 30-годишнината на Американския университет у нас


По повод 30-годишния си юбилей Американският университет в България (АУБ) организира онлайн състезание, насочено към всички жители на града, под името „АУБ – 30 години напред и нагоре с Благоевград“. Университетът кани благоевградчани да споделят вдъхновяващи и интересни снимки или истории, свързани с учебното заведение. Всеки от жителите на Благоевград може да се включи в състезанието от сайта на университета, а победителите ще бъдат изтеглени на лотариен принцип. Спечелилите ще получат своите награди на 6 септември, когато АУБ поставя началото на новата академична година. Наградите са курс по английски в Езиковия център на АУБ (може да бъде преотстъпен на член от семейството), ваучер за книжарницата на АУБ, както и други предметни награди.


"През годините АУБ е втори дом за хиляди студенти и преподаватели от цял свят. Но без парковете, забележителностите и най-вече без хората на Благоевград АУБ нямаше да бъде това, което е, а чувството за принадлежност едва ли щеше да е толкова осезаемо,“ сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.


За три десетилетия университетът се превърна във водещо висше училище, поставило основите на обучението по системата liberal arts в България. Във връзка с отбелязването на 30-годишнината си АУБ е подготвил разнообразие от събития и интересна програма с инициативи както за студенти, преподаватели и партньори, така и за широката общественост. Предстоящите тържества ще се проведат под надслов „Напред и нагоре“, фраза, често използвана от един от основателите на АУБ Дими Паница. Още в края на юни започват редица онлайн събития, а тържествените поводи ще продължат до средата на следващата година.


bottom of page