top of page

Асоциацията на разследващите полицаи настоява за подкрепа на нов закон за разследването

Асоциацията на разследващите полицаи в МВР, чиито председател е благоевградчанинът Кирил Карликов подкрепя внесените изменения и допълнения в Закона за МВР, с които се предлага създаването на Главна дирекция "Разследване". Според асоциацията това ще подпомогне значително работата на полицаите в разрешаването на тежки престъпленияОт Асоциацията на разследващите полицаи в МВР настояха за подкрепа за новите допълнения в закона за МВР, според които у нас трябва да се създаде главна дирекция "Разследване". Това е поредното искане на асоциацията, чиито председател е благоевградчанинът Кирил Карликов.

След изказването на представители на Асоциацията в Комисията по Конституционни и правни въпроси довела до приемане на по-тежки наказания за педофилите в интернет, на дневен ред е и предложението за изменение и допълнение на ЗМВР с оглед създаване на Главна дирекция "Разследване", което значително би подобрило взаимодействието между разследващите органи в МВР.

Прави впечатление активната позиция, която Асоциацията на разследващите полицаи в МВР заема през последната година във връзка с подобряване на законодателната рамка на страната.


Югозапад Днес

bottom of page