top of page

Актьорът Явор Бахаров се размина със затвора

На 7-и февруари 2020-а актьорът бе заловен да шофира след употреба на микс от алкохол и наркотици. И този път отърва килията. Но щеше ли да му се размине ако не беше брат на Захари Бахаров?


Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора Явор Бахаров за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици с условна. На 23 октомври миналата година Разложкият районен съд осъди Бахаров на година затвор, 18 месеца без право да управлява МПС и 500 лв. глоба за шофиране след употреба на наркотици. Присъдата бе постановена след 7-часово заседание за това, че на 7 февруари 2020 г. актьорът бе задържан да шофира лекия си автомобил „Мицубиши“ в Банско след употреба на алкохол и наркотици.

Тази присъда бе обжалвана и след многократно отлагане на делата, днес Бахаров бе осъден условно. По повод днешната оправдателна присъда се уточнява следното: „Благоевградският окръжен съд измени присъда на Районен съд – Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, като отложи изпълнението на наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ за срок от четири години“. От Окръжен съд допълват: Тричленен състав на Окръжния съд, след като взе предвид изложеното във въззивните жалби, становищата на страните и събраните доказателства, след като сам проведе съдебно следствие и извърши цялостна проверка на атакуваната присъда, прецени, че по отношение на подсъдимия Я. Б. е налично основание за приложение на института на условното осъждане, тъй като той е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания. Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно осъждане, което искане съдът прие за основателно.

bottom of page