top of page

Двама агенти на ДС в листите за парламентарните избори в Благоевград

Комисията по досиетата обяви сътрудниците на Държавна сигурност в листите за парламентарните избориАгент на Държавна сигурност присъства в листата за народни представители на БСП в Благоевград. Новко Аспарухов Попов излезе като агент на СОУ-Благоевград, отделение ДС след проверка на Комисията по досиетата. Той е трети в листата на "БСП за България". Попов е бивш преподавател в ЮЗУ, бивш председател е на БСП в Петрич. През последните десетина години активно отсъстваше от политиката, а мястото му под номер 3 в листата на червените изненада мнозина.

Агент на ДС присъства и в листите на партията на Мая Манолова "Изправи се! Мутри вън". Това е зъболекарят д-р Вангел Арабаджиев, известен с агентурното си минало в Пиринско, където го наричат агент Коларов, каквото е било и прозвището му в ДС.

От виден привърженик на БСП в Благоевград, д-р Арабаджиев се обяви срещу управлението на структурата в града и напусна партията, за да се присъедини към Мая Манолова. Той и сред най-запалените критици на кмета на БСП Румен Томов. Д-р Арабаджиев, който не крие агентурното си минало е на пето място в листата на "Изправи се! Мутри вън!" за Благоевград.

bottom of page